Čeština
Jak připravit dokonalé konopné ovesné sušenky ?
Jak připravit dokonalé konopné ovesné sušenky, je to snadné a je to velká pochoutka
VELMI stručná historie ovesných sušenek
Každý se ptá: odkud se vzaly ovesné sušenky? Která geniální mysl je vymyslela?
Historie ovesných sušenek je dlouhá, protože jejich původní původ sahá až do pravěku.
Vědci nedávno objevili fosilie ovesných sušenek pečlivě uchovaných v hrobech neandrtálců – pádný důkaz, že naši nejstarší předkové si ovesných sušenek vážili!
(Dobře, dobře, to jsme si úplně vymysleli. Ale bylo by to docela vtipné a úžasné, kdyby to byla pravda).
Žerty stranou, ale ovesné koláče mají svého předka: tradiční skotský ovesný koláč ze středověku.
Skotský ovesný koláč obsahoval podobné ingredience, ale byl mnohem křupavější než moderní ovesný koláč.
Kdo však moderní ovesný koláč skutečně vynalezl, nelze s jistotou říci.
První zaznamenaný recept na ovesné sušenky však zveřejnila Fannie Merritt Farmerová ve své kuchařce Boston Cooking-School Cook Book z roku 1896.
Původní recept neobsahoval sultánky, ale lidé je začali přidávat, hlavně proto, že společnost Quaker Oats začala v roce 1900 uvádět na obalech recept na ovesné sušenky se sultánkami.
Ještě stručnější historie Národního dne ovesných sušenek
Upřímně řečeno, nikdo neví, kdo tento svátek vymyslel, ale pokud víte, kdo to byl, dejte nám prosím vědět!
Mezitím pro vás máme zajímavou informaci: ve skutečnosti existují dva svátky ovesných sušenek.
18. března je Národní den ovesných sušenek (ovesné sušenky jsou tenké ovesné sušenky tradičně podávané se zmrzlinou nebo sorbetem).
A pak je tu pravidelný Národní den ovesných sušenek, který se slaví 30. dubna.
Už máte dost historie? Jste připraveni pustit se do práce?
Dobře! Pojďme upéct nějaké zatracené sušenky!
Počkejte chvíli.
Ještě jedna věc…
Ještě jedna krátká poznámka k drátěným stojanům.
Většina receptů doporučuje nechat čerstvě upečené sušenky vychladnout na mřížce.
Pokud jste již zkušení pekaři a nepotřebujete vysvětlovat, proč byste měli sušenky chladit na mřížce a ne jen na pracovní desce, můžete tuto část přeskočit.
Ale pro všechny nováčky v pečení je tu následující návod:
Pokud sušenky vyndáte z trouby a necháte je ležet na plechu, budou se dále péct, protože plech je stále horký.
Vaše sušenky budou přepálené, což samozřejmě ovlivní jejich chuť a strukturu.
Na chladicím stojanu může pod sušenkami cirkulovat vzduch, takže vychladnou mnohem rychleji.
Pokud však nemáte chladicí mřížku, můžete sušenky vyjmout z plechu a položit je na papírovou utěrku na pracovní desce.
Sušenky nevychladnou tak rychle jako na chladicím roštu, ale alespoň se nespálí.
Dobře, TEĎ upečeme sušenky!
povzdech
Omlouvám se. Omlouvám se.
Ještě jedna věc. Slibujeme.
Poslední krátká poznámka k dávkování cannabutteru.
Cannabutter se používá v následujících receptech.
Tyto sušenky můžete samozřejmě připravit i bez konopného másla.
Ale právě cannabutter změní vaše běžné sušenky na sušenky s cannabutter.
Dobře… Teď, pro lásku Mary Jane, uděláme nějaké zatracené sušenky!
Snadné konopné ovesné sušenky
Konopné ovesné sušenky (upraveno podle Cannadish).
Co potřebujete
- 1/4 šálku konopného másla
- 2 šálky baleného tmavého hnědého cukru
- 2 tyčinky změklého másla
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 vejce
- 1 1/2 hrnku běžné mouky
- 1 čajová lžička soli
- 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 3 šálky ovesných vloček
Howto prepare
- Předehřejte troubu na 350 stupňů.
- Pomocí kuchyňského robotu nebo ručního mixéru vyšlehejte hnědý cukr a máslo do pěkně nadýchané konzistence. Poté vmíchejte vanilku. Pak postupně zašlehejte jedno vejce po druhém.
- Ve středně velké míse smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva. Ve dvou až třech dávkách přidejte smetanovou směs a každou dávku promíchejte.
- Pomocí naběračky na sušenky nebo obyčejné lžíce nabírejte porce těsta na plech. Mezi jednotlivými sušenkami nechte několik centimetrů místa. Pečte 12-13 minut, dokud neztmavnou a nejsou křupavé. Pokud chcete křupavější sušenky (jako ovesné koláčky!), pečte je déle.
- Sušenky vyjměte z trouby a nechte je na plechu vychladnout. Pak přendejte na talíř a podávejte!
Mražené konopné sušenky s ovesnými sultánkami
Co potřebujete
- 1/4 šálku konopného másla
- 2 kousky měkkého másla
- 2 šálky baleného hnědého cukru
- 2 velká vejce
- 2 šálky běžné mouky
- 2 šálky instantních ovesných vloček
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 čajová lžička soli
- 1 lžička mletého koření
- 1 lžička mleté skořice
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- 1 šálek sultánek
- 1 hrnek nasekaných pekanových ořechů (nepovinné)
ICE COLD
- 5 šálků moučkového cukru
- 1/4 šálku rozpuštěného másla (nebo můžete použít další 1/4 šálku kanabového másla, abyste zvýšili dávku… NEBO můžete kanabové máslo vynechat z hlavní směsi a dát ho jen do polevy)
- 1/3 až 1/2 šálku 2% mléka
Jak je vyrobit
- Máslo a hnědý cukr vyšlehejte do pěny. Vejce zašlehejte jedno po druhém.
- V jiné míse smíchejte zbývající ingredience (kromě ingrediencí na polevu) a postupně je všechny zašlehejte do krémové směsi. Přidejte rozinky a pekanové ořechy, pokud je máte.
- Těsto rozdělte na poloviny. Každou polovinu vytvarujte do tvaru kotouče, přikryjte ji a dejte do chladničky asi na 1 hodinu, nebo dokud není dostatečně pevná, aby se dala srolovat.
- Předehřejte troubu na 350 °C. Na lehce pomoučeném povrchu rozválejte každou část těsta na tloušťku 1/4 palce. Řežte pomoučeným nožem o průměru 2-3/4 palce. kulaté vykrajovátko na sušenky.
- Každou sušenku položte na vymaštěný plech 2 palce od sebe. Vložte je do trouby a nechte péct, dokud nezískají světle hnědou barvu. To by mělo trvat 7-9 minut.
- Vyjměte plech z trouby a nechte sušenky 2 minuty vychladnout. Poté je dejte vychladnout na mřížku.
Na polevu ušlehejte práškový cukr, máslo a mléko, dokud nedosáhnete konzistence polevy. Natřete na sušenky a pochutnejte si.
Čokoládové ovesné konopné sušenky
Co budete potřebovat
- 2 polévkové lžíce cannabutteru
- 1 hrnek univerzální mouky
- 3 polévkové lžíce neslazeného kakaového prášku
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
- 1 tyčinka másla
- 1 šálek hnědého cukru
- 1 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 1/4 šálku ovesných vloček
- 1/2 šálku polosladkých čokoládových lupínků
Jak je vyrobit
- Předehřejte troubu na 350 °C.
- Smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a skořici.
- V samostatné míse vyšlehejte máslo a hnědý cukr. Postupně zašlehejte jedno vejce po druhém spolu s vanilkou.
- Nyní přidejte suché přísady do krémové směsi. Vmíchejte ovesné vločky a čokoládové lupínky.
- Polévkovou lžící odměřte každou sušenku na vymaštěný plech a nechte mezi nimi 2 palce.
- Nechte je péct v troubě 8 až 10 minut nebo dokud nejsou světle hnědé. Sušenky vyjměte z trouby, nechte je pět minut vychladnout na plechu a poté je dejte vychladnout na mřížku.
- „Nepečené“ křupavé arašídové máslo-čokoláda ovesné konopné sušenky
- To je pořádné sousto – doslova i obrazně!
„Říkáte, že se nepečou ovesné sušenky? Jak je to vůbec možné? Co je to za kouzlo???“
Žádná kouzla. Nic jiného než staré dobré vaření na plotně.
Co budete potřebovat
- 1/4 šálku konopného másla
- 1 3/4 šálku hnědého cukru
- 1/2 šálku mléka
- 1 tyčinka másla
- 4 polévkové lžíce neslazeného kakaového prášku
- 1/2 hrnku křupavého arašídového másla
- 3 šálky instantních ovesných vloček
- 1 lžička vanilkového extraktu
Jak je vyrobit
- Ve středně velkém hrnci smíchejte cukr, mléko, máslo a kakao.
- Přiveďte ji k varu a nechte ji 1,5 minuty vařit.
- Vypněte oheň a vmíchejte arašídové máslo, ovesné vločky a vanilku.
- Pomocí čajové lžičky odměřte sušenky na voskovaný papír.
- Nechte sušenky vychladnout, dokud nejsou pevné.
Ovesné brusinky s bílou čokoládou Chunk Cannabis Cookies
Co budete potřebovat
- 2 polévkové lžíce cannabutteru
- 1 tyčinka změklého másla
- 2/3 šálku baleného hnědého cukru
- 2 vejce
- 1 1/2 šálku ovesných vloček
- 1 1/2 hrnku univerzální mouky
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 1/4 šálku sušených brusinek
- 2/3 hrnků nahrubo nasekané bílé čokolády
Jak je vyrobit
- Předehřejte troubu na 375 stupňů F
- Máslo a hnědý cukr utřete v míse do nadýchané pěny.
- Vejce zašlehejte jedno po druhém
- V samostatné míse smíchejte ovesné vločky, mouku, sůl a jedlou sodu.
- Suchou směs vmíchejte po jednom šálku do smetanové směsi.
- Přidejte sušené brusinky a čokoládu a promíchejte.
- Odměřte lžičky těsta na nevymaštěný plech; mezi jednotlivými sušenkami nechte 2 palce místa.
- Pečte 10-12 minut dozlatova; sušenky dejte vychladnout na mřížku.
Pokud si nejste jisti, jak silně budou sušenky působit, dejte si jen malé sousto a počkejte několik hodin, než se dostaví účinky.
Pokud žijete s dalšími lidmi, nezapomeňte je při skladování označit jako „konopné sušenky“. Nikdo je tak omylem nesní, aniž by věděl, do čeho jde!
Podívejte se na další konopné recepty, které najdete v sekci návody !
Publikoval Sakul
06/01/2023kup si semena konopí z naší nabídky
naše potěšení