21/10/2022

Jak vyrobit mouku z rostlin marihuany

V tomto článku se dozvíte, jak zpracovat listy a květy marihuany na konopnou mouku.

rostlina konopí a drcené květy konopí

Pokud se rozhodnete vyrobit si vlastní konopnou mouku, můžete očekávat, že spotřebujete téměř celou rostlinu konopí. Nepoužívejte stonky, pouze všechny listy a květy konopí. Samozřejmě nemusíte používat listy konopí, pokud máte dostatek květů marihuany. Uvědomte si, že konopná mouka pouze z šišek je silnější.

konopná mouka ve sklenici

Pokud dodržíte tento postup výroby konopné mouky, vydrží vám v dobře uzavřené sklenici, kterou uchováte v chladu a mimo dosah slunečního záření, několik měsíců. Nejenže poskytuje vlákninu a je plná živin a vitamínů, ale je také velmi jednoduchá na přípravu.

To, co někteří mohou považovat za nevýhodu, může být chuť – takže pokud máte averzi vůči konopné chuti, tato metoda pro vás nemusí být vhodná. Se správným množstvím cukru a koření však můžete tuto chuť docela dobře zamaskovat.

Doba přípravy: 10 minut s vyloučením 45 minut dekarboxylace

Na výrobu jednoho šálku konopné mouky budete potřebovat :

  • 7 gramů konopí
  • Kuchyňský robot nebo mlýnek na kávu
  • Síto na mouku
  • 3/4 hrnku mouky

Postup přípravy mouky s konopím

  1. Konopí vložte na plech s okrajem do trouby vyhřáté na 115 °C na 45 minut, aby se dekarboxylovalo, a poté jej nechte vychladnout. Tento krok můžete vynechat, pokud je tráva starší než 1 rok nebo již byla dekarboxylována.
  2. Vychladlé konopí přendejte do kuchyňského robota nebo čistého mlýnku na kávu. Zpracovávejte konopí, dokud se z něj nestane velmi jemná mouka.
  3. Pomocí síta na mouku prosejeme běžnou mouku a konopnou mouku dohromady. Společné prosévání je velmi důležité pro konzistentní dávkování v celém pečeném výrobku.
  4. Skladujte ji ve vzduchotěsné nádobě na chladném, tmavém a suchém místě, dokud ji nebudete potřebovat. Pro optimální čerstvost ji spotřebujte do 3 měsíců.
mouka z marihuany smíchaná s běžnou moukou

Důležité poznámky k používání konopné mouky v kuchyni.

  • Při pečení s konopnou moukou nepřekračujte teplotu 170 °C.
  • Protože mouka z marihuany má výraznou chuť, může být nutné přidat do pokrmu více jiných výrazných příchutí, aby se chutě vyvážily.
  • Ze 7 gramů konopí s 15% obsahem THC získáte přibližně 100 porcí s 10 mg THC.

Pokud se rozhodnete pěstovat vlastní rostliny konopí, mimo jiné i pro výrobu konopné mouky, kupujte vždy kvalitní a čerstvá semena marihuany.

Ať už z konopné mouky vytvoříte jakékoliv dobroty, vždy mějte na paměti, že byste měli své hosty informovat o tom, že jsou vyrobeny z marihuany.

Publikoval Peca Sarm

21/10/2022

Přidat komentář

Přihlášení
nebo
Registrace
pro psaní komentárů