30/05/2022

Jak připravit domácí konopný cukr

Téměř každý ví, že z konopí lze vyrobit konopné máslo, ale co konopný cukr. Níže si můžete přečíst, jak si ho vyrobit doma.

nukaseeds cukr s obsahem konopí

Konopný cukr, cukr s příměsí marihuany nebo canna-sugar, je skvělou alternativou k jiným konopným přísadám, jako je například konopné máslo. Snadno si ho připravíte doma, stačí trouba a silný alkohol.

Možná jste už slyšeli o konopném másle nebo mléku. Konopný cukr je nejnovější přísadou, kterou můžete vyzkoušet při výrobě konopných dobrot.

Další informace :

Nenechte se zmást pojmenováním. Konopný cukr se v angličtině často označuje jako „cannasugar“, což je podobné slovo jako „sugar cane“ nebo „sucre de canne“. Jedná se však o anglický nebo francouzský název pro třtinový cukr.

K čemu je dobrý konopný cukr?

Konopný cukr je, jak název napovídá, cukr napuštěný kanabinoidy z marihuany. Je to velmi variabilní sladká ingredience, kterou lze použít v mnoha receptech. Díky němu lze snadno přidat kanabinoidy do téměř jakékoli potraviny.

nukaseeds lžíce s konopným cukrem

Výhodou konopného cukru oproti mléku nebo máslu je, že je vhodnější pro osoby s dietními omezeními. Marihuanový cukr si mohou dopřát lidé, kteří jsou například alergičtí na mléčnou bílkovinu nebo nesnášejí laktózu, případně potřebují omezit tuk.

Kromě toho je příprava konopného cukru doma velmi snadná. Budete potřebovat více ingrediencí než na konopné máslo, ale jakmile pochopíte princip, je jeho příprava téměř bezproblémová.

Jak vařit konopí?

Než začnete připravovat pokrmy z marihuany, je dobré pochopit základní principy.

  • Všechny recepty zahrnují dekarboxylaci konopí. To znamená, že surové konopné palice budete péct na mírném stupni po dobu nejméně 35 minut, aby se aktivovaly kanabinoidy.
  • Stačí málo. Neplýtvejte penězi tím, že do marihuanových pokrmů dáte příliš mnoho konopí. Při požití v jídle je účinek konopí silnější než při kouření, takže pro dosažení požadovaného účinku nemusíte zkonzumovat takové množství.
  • Kanabinoidy se při vysokých teplotách rozkládají. Dlouhodobé vystavení konopí vysokým teplotám vede ke změně THC na CBN, což není žádoucí, pokud si přejete jejich účinky. Při přípravě konopných poživatin se snažte, aby doba pečení nebo smažení byla co nejkratší.

Jak podávat konopný cukr?

Konopný cukr můžete používat ve stejných receptech jako konopné máslo. Nebo buďte kreativnější a tradiční pochoutky obměňte netradičním způsobem.

  • Oslaďte si čaj nebo kávu konopným cukrem.
  • Přidejte si ji do ranní kaše.
  • Namíchejte si smoothie.
  • Posypte konopným cukrem sladkosti, jako jsou koblihy nebo koláče.

Recept na konopný cukr

Než začnete, vyberte si vhodnou odrůdu a spočítejte, kolik jí budete potřebovat. Připravte si také vysokoprocentní alkohol. V USA se doporučuje Everclear, ale v České republice stačí silná pálenka, potravinářský alkohol nebo polská vodka Spirytus, která má 95 % alkoholu. Nejlepší je cukr krystal.

Ingredience:

  • 3 g konopí, například skvělé odrůdy Megaton od společnosti Nukaseeds
  • 120 ml silného alkoholu
  • 100 g cukru

Postup:

nukaseeds marihuanový cukr v nádobě
  • Marihuanu rozemelte nahrubo, nikoliv na prášek. Vzniklou hmotu rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při teplotě 120 °C po dobu 35-40 minut (aby došlo k dekarboxylaci).
  • Snižte teplotu na 93 ℃. Přesuňte konopí do sklenice a zalijte ho alkoholem. Pevně zašroubujte víko a nechte 20 minut stát. Každých několik minut nádobou zatřepejte. Vznikne tak konopná tinktura.
  • Směs alkoholu a konopí přeceďte přes plátěný nebo kávový filtr. Hmotu můžete vyhodit.
  • Pomalu vmíchejte cukr do alkoholu. Směs rovnoměrně rozprostřete na co největší plech. Pečte (opatrně, pouze v elektrické troubě) za pravidelného míchání, dokud se alkohol neodpaří a hotová směs je suchá. Pečte (opatrně, pouze v elektrické troubě) za pravidelného míchání, dokud se alkohol neodpaří a hotová směs bude suchá.

Tipy na závěr

konopný cukr a konopné palice

Dávejte pozor na cukr v troubě. Alkohol je hořlavý, takže nikam nechoďte a hlídejte troubu.. Nebo můžete poslední krok vynechat a počkat, až se alkohol při pokojové teplotě odpaří.

Nelekejte se zelené barvy. Konopí se vyrábí v různých barvách od žluté po zelenou. Není to nutně ukazatel síly nebo kvality, takže se neobvyklých barev cukru nebojte.

Zdrojový článek : softsecrets.com

Publikoval Kotelnik

30/05/2022

Přidat komentář

Přihlášení
nebo
Registrace
pro psaní komentárů